Make the most out of your ingredients
title image

Muffuletta picknickbrood

Muffuletta picknickbrood

Empty the Fridge - Muffuletta picknickbrood

Lekker weer betekent picknick-tijd en dan is dit Muffuletta picknickbrood een echte winner.

Muffuletta is een handig recept om een allegaartje aan beleg weg te werken en ideaal om mee te nemen op een picknick. Je kan dit Italiaanse picknickbrood perfect een paar uur op voorhand maken, wat trouwens te smaak alleen maar ten goede komt. Een traditionele muffuletta boterham bestaat uit een licht brood (bij voorkeur met sesamzaad), horizontale in twee gesneden en royaal belegd met een gemarineerde salade van olijven, salami, ham, Zwitserse kaas, provolone en mortadella.

Empty the Fridge - Giardiniera

Giardiniera

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 16 uur 20 minuten

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Los het zout op in het water in een porseleinen schaal. Voeg de wortelen, bloemkool, chilipepers, knoflook, selder en paprika toe en meng alles goed door elkaar. Bedek de kom en laat het mengsel één nacht staan.
  • Spoel de groenten af en laat ze uitlekken. Meng ze in een schone kom met de plantaardige olie, azijn, oregano en peper. Laat de Giardiniera wederom een nacht rusten. De smaak wordt beter naarmate he de groenten langer laat trekken.
  • Na hoogstens 2 dagen schep je de Giardiniera in schone, luchtdichte bokalen. Je kan hem zo 2 à 3 weken in de koelkast bewaren.
Trefwoord vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Mix en match jouw Muffuletta

  • Varieer gerust met het beleg naargelang wart je voorhanden hebt: gerookte ham of chorizo is ook een prima keuze .
  • Het recept voor salade van olijven vind je hieronder, maar je kan evengoed Giaridniera of tapenade van een overschotje olijven gebruiken.
  • Met het brood kan je voor een Muffuletta trouwens ook alle kanten uit. Een Turks brood of een ciabatta werkt evengoed. En als je brood een beetje oudbakken is, kan je deze truc toepassen.

(bron beeld: shutterstock.com)

Empty the Fridge - Muffuletta picknickbrood

Muffuletta picknickbrood

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

Voor de salade van olijven

Voor het brood

Instructies
 

Voor de salade van olijven

  • Meng in een kom de olijven, knoflook, bloemkool, kappertjes, selderij, wortel, chilipeper, ajuin, selderijzaad, oregano, basilicum, zwarte peper, azijn en olijfolie goed door elkaar.
  • Schep het mengsel in een glazen bokaal en voeg indien nodig meer olie toe om af te dekken. Sluit de bokaal en zet hem minstens een nacht in de koelkast.

Voor het brood

  • Snij het brood horizontaal in twee en verwijder van beide helften een deel van het brood om ruimte te maken voorde vulling.
  • Bestrijk elke helft met een gelijke hoeveelheid van de olijvensalade.
  • Beleg de onderste helft met de salami, ham, mortadella, mozzarella en Provolone en dek af met de bovenste helft brood.
  • Serveer de Muffuletta onmiddellijk, of wikkel het brood stevig in en koel het een paar uur. Dit zorgt ervoor dat de smaken zich vermengen en de olijvensalade in het brood trekt. Perfect om dus een tijdje op voorhand te maken.
Trefwoord picknick
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating